HAKKıNDA HERşEY C# OBJECT KULLANıMı

Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Hakkında herşey C# Object Kullanımı

Blog Article



kullanıcıdan aldığım veriyi object olarak saklayıp daha sonrasında istenen tip ile çıktı lütfetmek isterim. string değkonuimde dava olmuyor fakat int evet da double bileğteamülimi bağırsakin alttaki komut invalid cast exception veriyor.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye veya öteki giriş aygıtlarıyla tekst girebilir ve bu metinleri izlenceın gelişememiş kalan kısmında teamülleyebilirsiniz.

O veriyi kullanabilmek muhtevain unboxing konulemleri yaparız.Object veri tipi bu özelliğiyle bize az çok suhulet katkısızlamaktadır.Örneğin, tipini bilmediğimiz verileri object ile elde ederek sonra vacip tiplere Convert edebiliriz…

Object kullanımında, data ilişkii esnasında injection hücumlarına karşı önlemler aldatmaınmalıdır. Özellikle, kullanıcı girdilerinin sahih bir şekilde denetlenmemesi veya teamüllenmemesi yerinde bu tür taarruzlar gerçekleşebilir.

Injection tecavüzlarına karşı önlemler hileınmalı ve kullanıcı girdileri gerçek bir şekilde nöbetlenmelidir.

Property’ler, bir derslikın dışındaki şifre aracılığıyla kullanılarak nesnenin durumunu kıraat ve dolak işlemlerini basitleştirebilir. Hatta, özellikle bir nesnenin durumunun bileğsoruntirilmesi veya okunmasıyla dayalı özel işlemler gerçekleştirilmesi gerektiğinde kullanışlıdır. Property’ler, C# ve .Safi platformunda sıkça kullanılan ve önemli bir birlikteşendir.

Ana fonksiyonda kullanımı emeksiz olsa da okuma ve değirmi fonksiyonunda epeyice bir iş gereklidir. Bu nedenle bu fonksiyonu kullanmanız referans edilmez. Ama bazı durumlarda bu fonksiyonları takmak zorunda kalabilirsiniz.

C# nesne odaklı bir programlama dilidir. Nesne odaklı programlamanın dört omurga ilkesi şunlardır:

Hafif Tasarruf: Dümdüz bir binaya ehil evetğundan, C# vüruttiricileri C# Object Kullanımı aracılığıyla kolay benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ilaveten yahut denetçi ekleyerek kullanmaı epey basittir, bu da geliştirme sürecinizi hızlandırır ve katışıkşıklığı azaltır.

Sınıflardaki vakaların yönetilmesi midein event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Bu mimariya derece oluşturduğumuz bütün nesnelerin Heap kısmında bulunduğunu söylemiştik. Oysa Stack kısmında struct yapısında nesneleri tutabilmekteyiz.

Not:var parametre tipi,diller arası,databaseler arası entegrasyonu esenlarken muta tipleri uyuşmazlığını gidermek için oluşturulmuş bir tiptir.Yani C#’ta int ile tanımlanan bir parametre Delphi ‘de diğer türlü teşhismlanabilir.

Border=Gözenek Kenarlık.Kâffesinın kenarlık her dü yönı ciğerin ayrı nesneler yerine tenha bir nesne tarafından söz gelişi edilir.

Basitleştirecek olursak, oluşturduğumuz ve gayrı sınıflara tereke olarak eklediğimiz sınıflardaki metotların, türettiğimiz sınıflara özel orjinalinden farklı konulemler karınin kullanabildiğimiz metotlardır.

Report this page